Hva kan vi gjøre?

Når man leser om alle de forskjellige utfordringene som verden står ovenfor så er det lett å miste motet. Jeg er opptatt av støv og luftkvalitet, en annen er opptatt av andre ting. Så hva skal man velge å fokusere på? Det er ikke mulig å fokusere på alt, det er helt klart.

Begynn hjemme

Det høres så enkelt ut å si at man skal begynne hjemme. I en stresset hverdag så blir det enkelt å nedprioritere kildesortering og annet miljøarbeid. Jobb, familie og fritid tar opp all ledig tid og det kan virke så håpløst å skulle rekke over alt.

Det er også mange som stiller spørsmålstegn ved om det faktisk er noe hjelp å kildesortere eller tenke miljø i hverdagen. Miljøspørsmålene er jo så enorme. Hva hjelper det om du tar toget til jobben om det ligger cruiseskip til kai hver eneste dag og spyr ut med eksos og dritt?

Personlig så tenker jeg at målet mitt er å sette et eksempel. Et eksempel for meg selv og for andre. Så selv om hver enkelt bidrar bare litt, så blir dette til sammen et solid bidrag til miljøet.

Jeg er også opptatt av å sette et godt eksempel for de rundt meg. Kanskje vil de bry seg, kanskje ikke, men jeg vil i alle fall bry meg.

Politikere

Jeg blir stadig overrasket over hvor mange som tenker at deres stemme har lite å si ved et valg. I Norge, med mange små partier, så er alle stemmer ekstra viktige. Så det gjelder å legge press på politikerne og be dem om å komme på banen i forhold til miljøet. De må ta ansvar og jobbe nasjonalt og globalt med miljøet.

Det betyr ikke at du må stemme grønt eller stemme på miljøpartiene. Alle partier har i dag noen meninger om miljøet og miljøpolitikk. Følg litt med gjennom hele året så vil du se hvem som støtter og hjelper de sakene du brenner for når det kommer til miljøet.